Вчене звання і науковий ступінь:
Доктор с.-г. наук, професор
Напрям наукової діяльності:
- Екологія харчування, екотрофологія: вивчення ефективності застосування біоантиоксидантів у харчових жирах; дослідження мікробіологічних ризиків під час виробництва харчової продукції; дослідження структури та екологічних аспектів харчування різних соціальних груп населення.
- ДНК-технології в тваринництві і рослинництві: маркерна селекція; генетична диференціація видів; контроль безпеки і якості продовольчої сировини і харчової продукції.
- Збереження біорізноманіття в агроекосистемах: вивчення впливу зміни клімату та різних систем агроменеджменту на флористичне та фауністичне різноманіття; дослідження індикаторів біорізноманітності в культурних та напівприродних біотопах.
- Забезпечення якості вищої освіти.
Дисертації, захищені під керівництвом проф. Димань Т.М.
1. «Мікробіологічні ризики на шляху отримання питного молока та підходи до їх усунення» (Мазур Т.Г., 2007);
2. «Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження» (Загоруй Л.П., 2008);
3. «Генетична диференціація геномів за маркерами ISSR-PCR та RAPD-PCR» (Дубін О.В., 2009);
4. «Генетичний поліморфізм російського осетра Acipenser gueldenstaedtii» (Шостак Л.В., 2013);
5. «Генетичні аспекти підвищення ефективності селекції молочної худоби» (Бабенко О.І., 2013);
6. «Ефективність використання індикаторів біорізноманітності агроекосистем в умовах різного антропогенного навантаження» (Ященко С.А., 2014);
7. «Поліморфізм мітохондріальної та Y-хромосомної ДНК свині» (Почерняєв К.Ф., 2017 р., докторська);
8. «Методологічне обґрунтування маркер-асоційованої селекції в свинарстві України» (Балацький В.М., 2018 р., докторська).
9. «Методологія молекулярно-генетичного оцінювання сільськогосподарської продукції» (Облап Р.В., 2022 р., докторська)
Автор понад 300 наукових та навчально-методичних публікацій, у т. ч. 10 монографій, 11 підручників та навчальних посібників, 12 патентів України.
Керівник робочої групи проєкту програми Еразмус+ ClimEd http://climed.network/uk/
Головний редактор збірника наукових праць «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (категорія Б).
Ідентифікація науковця: orcid.org/0000-0002-6428-1476
Викладає дисципліни: «Екотрофологія», «Екологізація харчових виробництв», «Сталий розвиток підприємств харчової галузі», «Екоосвіта і просвітництво».