Вчене звання і науковий ступінь:
Доктор с.-г. наук, професор
Напрями наукової діяльності
1. Екологія харчування, екотрофологія: вивчення ефективності застосування біоантиоксидантів у харчових жирах; дослідження мікробіологічних ризиків під час виробництва харчової продукції; дослідження структури та екологічних аспектів харчування різних соціальних груп населення.
2. ДНК-технології в тваринництві і рослинництві: маркерна селекція; генетична диференціація видів; молекулярно-генетичні методи контролю безпеки і якості продовольчої сировини і харчової продукції.
3. Збереження біорізноманіття в агроекосистемах: вивчення впливу різних систем агроменеджменту на флористичне та фауністичне різноманіття; дослідження індикаторів біорізноманіття в культурних та напівприродних біотопах.
4. Забезпечення якості вищої освіти.
Дисертації, захищені під керівництвом проф. Димань Т. М.
1. Мікробіологічні ризики на шляху отримання питного молока та підходи до їх усунення (Мазур Т. Г., 2007 р., кандидатська)
2. Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження (Загоруй Л. П., 2008 р., кандидатська)
3. Генетична диференціація геномів за маркерами ISSR-PCR та RAPD-PCR (Дубін О. В., 2009 р., кандидатська)
4. Генетичний поліморфізм російського осетра Acipenser gueldenstaedtii (Шостак Л. В., 2013 р., кандидатська)
5. Генетичні аспекти підвищення ефективності селекції молочної худоби (Бабенко О. І., 2013 р., кандидатська)
6. Ефективність використання індикаторів біорізноманітності агроекосистем в умовах різного антропогенного навантаження (Ященко С. А., 2014 р., кандидатська)
7. Поліморфізм мітохондріальної та Y-хромосомної ДНК свині» (Почерняєв К. Ф., 2017 р., докторська)
8. Методологічне обґрунтування маркер-асоційованої селекції в свинарстві України (Балацький В. М., 2018 р., докторська)
9. Методологія молекулярно-генетичного оцінювання сільськогосподарської продукції (Облап Р. В., 2021 р., докторська)
Автор понад 300 наукових та навчально-методичних публікацій, у т. ч. 10 монографій, 11 підручників та навчальних посібників, 12 патентів України.
Головний редактор збірника наукових праць «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (категорія Б).
Ідентифікація науковця: orcid.org 0000-0002-6428-1476
Викладає дисципліни: «Екотрофологія», «Екологізація харчових виробництв», «Сталий розвиток підприємств харчової галузі», «Екологія людини», «Екоосвіта і просвітництво».